Hoppin Around heeft besloten om zich wat nuttig te maken voor Music for life.
'We ondersteunen het goede doel " Fellow" van jeugdzorg Emmaus Antwerpen.
Jeugdzorg Emmaüs Antwerpen ging in juni 2017 met een eigen ezelwerking van start. Ondertussen grazen er 4 ezels op de weide in Hemiksem. Met uw steun willen we de werking met ezels graag verder uitbouwen. FELLOW ! betekent kameraad, vriend, gelijkgestemde, evenknie, partner, medelid. En dat is ook waar we voor staan : als partners werken we aan het welzijn van mens en dier.

Ezels in de jeugdzorg

In de zorg wordt er al langer met dieren gewerkt. Bij Jeugdzorg Emmaüs deden we ervaring op met ezels. Deze dieren zijn zodanig mensgericht dat dit hen ideaal maakt om ze in te zetten voor kwetsbare groepen. Het werken met ezels geeft jong en oud de kans om succeservaringen op te doen en zo aan zelfvertrouwen te werken.

Ze herkennen angst, verdriet en blijdschap bij mensen en reageren hier ook gepast op. Het aanvoelen bij deze dieren van iemands gemoedstoestand, maakt dat het werken met ezels zeer veilig voelt. Iedereen kan op eigen tempo met hen leren omgaan. Het zijn eerlijke vrienden; ezels oordelen niet en leven in het hier en nu. Het zijn van nature uit eerder rustige dieren waardoor ze een zeer kalmerend effect hebben op mensen.

Op maat van elk individu

Met ons aanbod willen we op maat werken van elk individu. In de eerste plaats richten we ons tot jongeren die tijdelijk niet naar school kunnen, al of niet met psychosociale of emotionele moeilijkheden. Naast jongeren uit de bijzondere jeugdzorg, personen met een handicap of met een probleem op vlak van geestelijke gezondheidszorg, kunnen ook bejaarden met dementie bij ons terecht.

We werken aan volgende doelstellingen :

Succeservaringen opdoen om te groeien in eigenwaarde en zelfvertrouwen
Verantwoordelijkheid leren opnemen
Ervaren van rust en ontspanning
Stimuleren van motorische vaardigheden
Verbeteren van de band tussen hulpverlener en cliënt

Een werking met ezeltjes kost geld

Om de ezelwerking FELLOW ! op een kwaliteitsvolle manier uit te bouwen kunnen we alle financiële steun goed gebruiken.

éénmalige investeringen:

de aankoop van nieuwe ezels
een geschikte accommodatie voor de jongeren en begeleiders, voor medewerkers en voor de vele vrijwilligers
een looppiste voor een betere training van de ezels
weerkerende kosten :

de jaarlijkse controles bij dierenarts en tandarts,
elke 2 maanden komt de hoefsmid,
aankoop van voedsel, stro en verzorgingsproducten,
onderhoud van de stal en de omheining van de weide

Wat doen we?
Tijdens de onze rootsnights in café den tip in Vorselaar (donderdag 23/11 Gasoline Lollypops, Donderdag 16/12 Big Time Bossmen) en op het reeds uitverkochte optreden van Guido Belcanto in zaal De Dreef in Vorselaar zullen we een collectebus zetten waar onze bezoekers een vrije gift kunnen geven tvv deze werking. We informeren iedereen ook over de werking van het goede doel uiteraard.

Net als andere ezels zijn LOWIE, FELIX, TIST en FONS, nieuwsgierige, rustige en zachtaardige dieren. Ze zoeken contact en vinden het geweldig om aandacht te krijgen. Het zijn de eerste vier ezels maar er is plaats voor 10 ezels op onze wei !

Een werk van alle dagen

De ezelwerking van Jeugdzorg Emmaüs, FELLOW !, kan rekenen op een team van 20 vrijwilligers die samen met onze medewerker, Heleen, instaan voor de werking. Zij verzorgen de dieren, houden de weide proper en geven de ezels trainingen. Door onze samenwerking met ´The Donkey Sanctuary´ in Sidmouth (www.thedonkeysanctuary.org.uk/adopt/sidmouth), kunnen we de kwaliteit van vorming en training garanderen. Deze gespecialiseerde organisatie uit Engeland, bezocht ons al een eerste keer en gaf het team een boeiende opleiding.